Laatua
ympäristöystävällisesti

Porin Teollisuusputken tavoitteena on toimittaa korkealuokkaisia tuotteita, jotka ovat asiakkaiden tarpeiden mukaisia ja kestävät käytössä pitkään. Tämä tavoite määrittelee ensisijaisesti myös yrityksen ympäristöohjelman tavoitteet.

Kestävät tuotteet, korkealuokkaiset valmistusmateriaalit ja ympäristöä huomioon ottavat prosessit ovat tärkeä osa PTP:n toimintaa. Yrityksen käyttämät muovimateriaalit tarjoavat kestävän ja näin myös ympäristöystävällisen ratkaisun asiakkaiden tilaamiin tuotteisiin.

Tuotteiden kehitys

PTP kehittää pitkän elinkaaren tuotteita ja seuraa tuotannossa niiden ympäristövaikutuksia. Valmistuksessa on vähennetty ympäristöä kuormittavien raaka-aineiden ja haitallisten kemikaalien käyttöä. Toiminnassa noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja ohjeistusta ympäristönhoidosta. Energian kulutusta ja jätteiden määrää prosesseissa pyritään minimoimaan. Myös raaka-aineiden ja tarvikkeiden hankintaan liittyvät ympäristölliset näkökohdat huomioidaan aina yksityiskohtaisesti.

Laadunhallinta

Porin Teollisuusputkella on suuri valikoima menetelmäkokeita erilaisille hitsausmenetelmille ja -materiaaleille, titaanista duplex-teräkseen ja X10:stä 16CrMo putkiin. Laadun takaa yritykseen vuonna 2012 uudistettu laatukäsikirja.

Todennettu ammattitaito

Porin Teollisuusputkella on asetusten mukaiset luvat neste- ja maakaasuputkistojen asentamiseen. Putkistojen ja painelaitteiden valmistus, asennus ja muutostyöt PED:n moduleissa A, A1 ja G. Hitsaajat ovat pätevöityneet standardin EN 287-1 mukaisesti.

Ohjeistus

Menetelmäkokeista on johdettu hitsausohjeet (WPS) yleisimmille hiiliteräksille ja austeeniittisille materiaaleille menetelmillä 141,111, 135/136.

Suunnitelmat

Dokumentaatio ja korjaussuunnitelmat tehdään painelaitedirektiivin mukaisesti.