Porin Teollisuusputki Oy

Porin Teollisuusputken toiminta rakentuu kolmeen osa-alueeseen, jotka ovat prosessi- ja energiateollisuuden investointiprojektit, näiden toimialojen huolto- ja kunnossapitopalvelut sekä telakkateollisuuden varustelu- ja hitsaustyöt.

PTP tarjoaa teräsputki- ja laiteasennusten lisäksi kesto- ja lujitemuoviputkistojen sekä -säiliöiden suunnittelun ja valmistuksen. Tuotetarjontaan kuuluu myös laaja valikoima muovituotteita lasikuitusäiliöistä kuorma-autolavojen pinnoitukseen.

Teollisuuden putkihitsauksen ammattitalo

Porin Teollisuusputki on Kalmeri Oy:n liiketoimintayksiköstä perustettu yritys, joka kolmen vuosikymmenen aikana on saavuttanut markkinajohtajuuden satakuntalaisena teollisuuden putkihitsauksen ammattitalona. Vuonna 2004 yrityksen palvelukseen siirtyi Karhuputki Oy:n toimihenkilöitä ja myös yrityksen omistajapohjassa tapahtui muutoksia. Karhuputki muistetaan useista suurista projekteista, kuten Metso Oy:n uusien paperitahtaiden pastakeittiöiden ja jätevedenpuhdistamoiden putkistoista eri puolella Eurooppaa sekä Harjavallan teollisuuspuiston putkisilloista ja kemikaalitehtaan putkistosta.

Vuoden 2012 kesäkuussa PTP siirsi liiketoimintansa uusiin tiloihin, jotka pitävät sisällään 2 000 neliömetrin kokoisen teollisuushallin ja 400 neliömetriä sosiaali- ja toimistotiloja. Kahdella 12,5 tonnin nosturilla varustettu korkea työtila mahdollistaa suurienkin komponenttien valmistuksen asiakkaiden toivomusten mukaisesti.

Tuotanto laajentuu

Talvella 2013 Porin Teollisuusputki laajensi tuoterakennettaan ostamalla Projektimuovi Oy:n kaluston sekä Watergroup Oy:n tuotannollisen liiketoiminnan. Henkilökunta siirtyi PTP:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Hankinnan ansioista PTP pystyy tarjoamaan asiakkailleen kaikki teollisuusputkitukseen liittyvät palvelut.

PTP:ssä työskentelee noin 70 henkilöä. Yrityksen vahvuus perustuu pitkän kokemuksen omaavien ammattilaisten osaamiseen, kykyyn johtaa ja hallita projekteja sekä työtehtäviä muuttuvissa olosuhteissa. Asiakkaat arvostavat Porin Teollisuusputken kykyä vastata nopeisiin projektimuutoksiin ja työtarpeisiin joustavasti. Yritys on omien asiakkaidensa parissa myös kunnossapidon luottopelaaja, jonka ammattitaitoon luotetaan.

Korkean ammattitaidon verkosto

Porin Teollisuusputki tekee oman toimintansa lisäksi yhteistyötä Pirkanmaan Teollisuusprojekti Oy:n sekä Geoputki Oy:n kanssa. Pirkanmaan Teollisuusprojekti keskittyy prosessi- ja automaatiosuunniteluun ja on vastannut muun muassa Sun Chemical Oy:n uuden annostelujärjestelmän kokonaistoimituksesta. Geoputken liiketoiminta muodostuu kahdesta osa-alueesta - maalämpöön perustuvista lämmitysjärjestelmien kokonaisratkaisuista sekä LVI-putkistoista. Yritys vahvisti asemiaan LVI-tekniikassa hankkimalla keväällä 2013 vuodesta 1968 toimineen Vesijohtoliike Erkki Mäkinen Oy:n. Yhteistyö mahdollistaa luotettavat ja huolettomat kokonaistoimitukset asiakkaille.